Vosak za namestaj i DICK

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
velja
Vrhunski majstor

Vosak za namestaj i DICK

Post by velja »

Znam da se kod nas slabo (citaj: nikako) koristi vosak za namestaj ali mozda je neko negde video kod nas da ima da se kupi, posto planiram neku varijantu laneno ulje>selak>vosak a i neki namestaj koji je lakiran, a vremenom je izgreban, bi mogao da dobije koji sloj.

Drugo, da li neko zna da li u Srbiji moze da se kupi ovakav set :

http://www.mehr-als-werkzeug.de/product ... detail.jsf

Pazario bih od DICK-a neke sitnice ali mi se na malo ne isplati da porucujem. Da li je neko skoru pazario nesto od njih?
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

probaj u furnexu ul dubrovacka 4. Beograd
smirglaj nikad dosta
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Od ove tri testere, ova najdonja se svremena na vreme pojavljivala u merkuru (BAHCO). Ove prve dve nisam video ovde.
Nicola
Zarezivač olovaka

Post by Nicola »

Druze nigde voska..? Zato napravi sam, uzmes od pcelara prirodan vosak stavis u posudu moze i neko lonce koje ces staviti u drugu posudu sa vodom to jest kao kuvanje na pari, zagrevanjem posude sa vodom zagrejace se i vosak dok se ne istopi i ne postane tecan zatim dodaj firnajs ( ne laneno ulje) dok ne dobijes zeljenu gustocu, a ako hoces neku nijansu boje dodaj malo bajca u prahu ( nikako nitro ili vodeni). Sve sto dodajes u vosak pocni sa malim kolicinama firnajsa i bajca...
Ovo je osnovno i moze da se radi sa njim.

Velike tajne malih majstira ili obrnuto
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Pravio sam ja te smese i paste jos odavno. Fabricki voskovi se bolje razmazuju i brisu, manje se lepe i duze traju. Razlog je vise vrsta voskova i razni aditivi.
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
Post Reply