ja kupujem suvo iz susare(iskljucivo)na 10-12%vlage od firme koja se time bavi(uvozi i susi gradju.
verujem da toga imai kod vas,malo proguglaj.:tummenupp:
verujem da ima dosta drvnih kombinata kod vas koji su privatizovani tako da ces kod njih najlakse naci.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Генерално је велики проблем са набавком добре грађе или грађе уопште .
Велики проблем је у томе што грађе има мало , још мање квалитетне , продајом и прометом се баве људи који немају везе са дрветом , процесом сушења , квалитетом даске и стандардом .
Даска је класе коју они кажу и све је по принципу ако ти се свиђа ти узми а ако не има ко хоће . Сушење се одвија по њиховојслободнојпроцени , нема режима , квалитета , само што пре да се осуши . Заједно се стављају даске различитих врста дрвета и дебљина .
Ти немаш коме да се жалиш , њих нико не контролише , једино да их пријавиш .А коме ?
Ивећина прерађивача који купују на велико мало је брига за квалитет , због количине спусте цену , а њихов крајњи купац је обично непознат , раде за неког инвеститора , који опет гледа цену ...
@singer
googlao sam i nisam nista nasao, zato sam i pitao gdje ima suhe gradje jer mi se neda kupiti sirovo pa ga susiti par godina, to mi treba do ljeta.
@stolart
da, znam da se time bave ljudi koji bas nemaju veze s tim i zato i pitam gdje kupuju drvo stolari jer oni ipak znaju sta valja a sta ne, ja sam jos pocetnik u svemu tome ali znam jednog starog iskusnog stolara od kojeg mogu uciti. i da, pitao sam ga dal zna gdje ima za kupiti i rekao je da nezna, vise ne kupuje drvo vec duze vrijeme, radi samo ako mu netko donese vlastito drvo.