Tako je. Frezerom u dva prolaza, ili dvostranim frezerom...parketar wrote:koliko znam to se radi velikim frezerom,sa odgovarajucim nozevima.
masina za izradu elipsastog valjak i drugih oblika
Rade, hvala na objasnjenju ali ja trazim gde da je nabavim ali pre toga moram da nadjem kako se takva masina zove jer ne znam sta da trazim i sta da pitam. Kakvo je pravo ime takve masine i da li je ima kod nas u ponudama polovnih masina. Treba mi izrada vise komada a ne samo jedan. Za jedan znam kako bih to napravio na svom strugu. I jos nesto da li mozda imas neku skicu za izradu pantografa za drvo do recimo duzine 1 m. Hvala.radmit wrote:www.stolarskaradionica.com/forum/viewtopic.php?id=1031
3Mi li 4M,je oznaka koliko komada radi odjednom.
Kada pristignes sa dalekog putovanja(posto sam razumeo da si negde daleko)dodjes vidis sta i kako pa te uputim dalje .Prvo vidi da li ti odgovara ovakav tip masina .Imas i polovnih i novih da nabavis u Srbiji imaju dve polovne masine jedna u Krusevcu druga Arandjelovcu,nove imas u Jeli u V.Banji ali nisu ni prici ovim polovnim.Ma tu smo kada se odlucis na to zovi .Imas moj meil a i telefone na sajtu pa se javi.Ako sam ja lutao do resenja nemoraju drugi.A pantograf od 2m i 12 glava dodjes i vidis pa pravi skice.
Pozdrav !
Takvu masinu (kopir strugovi )sto trazis ima covek u Guci ,radi sve moguce drzalice od cekica do lopate i metle.Obradjuje preko 200m3 godisnje bukve.Odjednom radi 4-5 komada,i pored toga ima spravu ( rucni rad )kojom slajfa drzalice.Sve je prosto ,samo treba videti.Ako budes isao u tom pravcu Uzice,Cacak,Guca javi se upoznacu te sa kolegom.
Takvu masinu (kopir strugovi )sto trazis ima covek u Guci ,radi sve moguce drzalice od cekica do lopate i metle.Obradjuje preko 200m3 godisnje bukve.Odjednom radi 4-5 komada,i pored toga ima spravu ( rucni rad )kojom slajfa drzalice.Sve je prosto ,samo treba videti.Ako budes isao u tom pravcu Uzice,Cacak,Guca javi se upoznacu te sa kolegom.