masina za izradu elipsastog valjak i drugih oblika

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Srećko
Precizni šegrt

Post by Srećko »

parketar wrote:koliko znam to se radi velikim frezerom,sa odgovarajucim nozevima.
Tako je. Frezerom u dva prolaza, ili dvostranim frezerom...
emcanke
Majstor

Post by emcanke »

Recimo primera radi, dimenzije drske za cekic tanji kraj 20x30mm. deblji kraj 30x40mm. sa frezerom nije zgodno uraditi
a sa specijalnim strugom sa ehcentrom... kao pesma... sada je to nova generacija... kombinacija numericke CNC
Nole1
Precizni šegrt

Post by Nole1 »

radmit wrote:www.stolarskaradionica.com/forum/viewtopic.php?id=1031
3Mi li 4M,je oznaka koliko komada radi odjednom.
Rade, hvala na objasnjenju ali ja trazim gde da je nabavim ali pre toga moram da nadjem kako se takva masina zove jer ne znam sta da trazim i sta da pitam. Kakvo je pravo ime takve masine i da li je ima kod nas u ponudama polovnih masina. Treba mi izrada vise komada a ne samo jedan. Za jedan znam kako bih to napravio na svom strugu. I jos nesto da li mozda imas neku skicu za izradu pantografa za drvo do recimo duzine 1 m. Hvala.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Kada pristignes sa dalekog putovanja(posto sam razumeo da si negde daleko)dodjes vidis sta i kako pa te uputim dalje .Prvo vidi da li ti odgovara ovakav tip masina .Imas i polovnih i novih da nabavis u Srbiji imaju dve polovne masine jedna u Krusevcu druga Arandjelovcu,nove imas u Jeli u V.Banji ali nisu ni prici ovim polovnim.Ma tu smo kada se odlucis na to zovi .Imas moj meil a i telefone na sajtu pa se javi.Ako sam ja lutao do resenja nemoraju drugi.A pantograf od 2m i 12 glava dodjes i vidis pa pravi skice.
danko31
Majstor

Post by danko31 »

Pozdrav !
Takvu masinu (kopir strugovi )sto trazis ima covek u Guci ,radi sve moguce drzalice od cekica do lopate i metle.Obradjuje preko 200m3 godisnje bukve.Odjednom radi 4-5 komada,i pored toga ima spravu ( rucni rad )kojom slajfa drzalice.Sve je prosto ,samo treba videti.Ako budes isao u tom pravcu Uzice,Cacak,Guca javi se upoznacu te sa kolegom.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Danko sve zavisi koji se precnici rade,Plaziniceva masina je za male precnike i ima tanjirice za nozeve.Dok kod mene su zvonasti nozevi i posle nozeva ide slajferica koja slajfa komad u cugu netreba druga masina.Pitanje je samo koji kvalitet covek zeli da odradi.
Post Reply