Gde kupiti ovakve nosace polica

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
JOca81
Brzi dodavač alata

Gde kupiti ovakve nosace polica

Post by JOca81 »

Gde i kako traziti kalup za busenje rupa na stranicama kako bi kacio police.
Treba mi nesto kao na slici
Image

Image
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Pomoći će ti ovaj link viewtopic.php?pid=16217#p16217
Kalup za ove 32/37 rupe ima da se kupi gotov, ali ga nije teško ni napraviti.

Nosače sa druge slike nisam viđao ovde, ali za njih ti treba glodalica
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Od sablona za 32/37 ovde sam vidjao lux-ov i wofcraft-ov (koji su u sustini identicni).
Recimo: http://www.wolfcraft.de/jcatalog_genera ... oduct.html
Cini mi se da sam Lux-ov vidjao kod Woby-a, ali ne uspevam sad da ga nadjem na brzinu.
Imam ovaj Lux-ov ali ga vec duze vreme jako retko upotrebljavam, posto imam dodatak za glodalicu.
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Meni se cini da na prvoj slici nisu obine rupe u iverici vec je u ivericu postavljena metalna caura u koju se stavlja nosac police, ja to nisam gledao u nasim prodajama vec samo na nekom boljem uvoznom namjestaju! Mislim da se ne radi o sablonu vec da za ove nosace postoji posebna masina koja busi rupe i ubacuje caure u njih!
JOca81
Brzi dodavač alata

Post by JOca81 »

Sasa ja to nisam ni primetio.Meni ne trebaju takve rupe vec one obicne.Kako se zove tacno taj kalup pa cu ja da ga trazim na netu i po prodavnicama
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Tražiš "šablon za rupe za police koje su na rastojanju od 37mm od ivice i međusobnom 32mm". Ako te prodavac ne razume, menjaj radnju! :) Evropa okovi to imaju s vremena ne vreme kao reklamni materijal, a imaju i kao komercijalan šablon koji košta par hiljada dinara. Naravno, potraži i kod Vobija.

I dalje sam kod stanovišta da taj šablon može ultra lako da se napravi. Dve daščice, dva šrafa i jedna stara burgija od 5mm je potrebni materijal. Od alata lenjir i bušilica sa burgijom od 5mm. Vreme: 10 minuta sa pauzama za kafu.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Slazem se sa metabom da moze lako da se napravi.
Ovaj wolfcraftov mozes da narucis (treba ti samo kataloski broj koji imas na onom linku gore).
Imas Mi-lumen iz Kraljeva koji je to radi (http://www.mi-lumen.co.rs/wolfcraft/), a imas i kod SCH (http://www.schachermayer.rs/).
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Nije mi bilo teško, evo šablona od 10 minuta:

Image

1. Uzmu se dve daščice 70x72 debljine 18mm, ili slično i spoje sa dva šrafa pod pravim uglom. Jedna može da bude duigačka 72mm, a široka samo 15mm
2. Od ugla, sa unutrašnje strane se odmeri 37 mm i povuče crta paralelna sa uglom
3. Na crti iz prethodne tačke se probuši jedna rupa fi 5 mm.
4. Centar druge rupe fi 5 mm je na 32 mm od centra prve rupe.
5. Korišćenje je jednostavno: Prisloni se šablon iz ivicu ploče na kojoj se buše rupe i probuši prva rupa. Položaj sledeće rupe se dobija tako što se stara burgija fi 5mm provuče kroz rupu na šablonu i gurne u upravo probušenu rupu za poloicu. Å ablon se lepo prisloni uz ivicu i probuši druga rupa. I tako do kraja bične stranice. Pozicija prethodne rupe određuje tačnu poziciju sledeće.

Napomena:
Na slici nije tako (po 20mm sa obe strane), ali se može i centar prve rupe probušiti na 37mm od ivice daščice
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Ima i jedna lakša varijanta za šablon:

Nađete negde neko parče nameštaja u kome su već bušene rupe po standardu 37/32 i odsečete ga. Prišrafite jednu pločicu sa strane kao graničnik i "čiča riča i gotova priča".
Post Reply