Lak za kozu

Gde da kupite drvo, gde da kupite alat, gde da kupite ovo, ono... Samo za članove.
Post Reply
mbole
Profesor
Profesor

Lak za kozu

Post by mbole »

Nije bas vezano za stolariju, ali nikako ne uspevam da nadjem lak za kozu (oni malo stariji se verovatno secaju lakovanih cipelica) .
Dve radnje u Bg koje inace drze stvari vezane za kozu (Yu Sorbon na Bulevaru, i Derma u 7. Jula) nemaju, i vec duze ga nisu videli.
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Koliko ti treba toga?
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ma sitno, odrljala mi se koza na volanu, pa prlja ruke, i dosta je neprijatan osecaj kad je malo vlaznije.
Da ga ponovo presvucem kozom, em kosta jedno 60 evrica, em treba da cekam dan dva da to zavrse a auto mi treba svakodnevno (jos uvek ne umem da vozim bez volana :)). Naravno, ne rade Subotom i Nedeljom.

Hocu da pokusam da ga prelakiram, ne bi li to malo ucvrstilo povrsinu.
Razmisljao sam da ga sam presvucem, al to bi verovatno isto tako trajalo podugo, pogotovu sto ne znam tacan recept, pa bi moralo metodom pokusaja i neuspeha :)
Navlake za volan koje se nalaze u prodaji ne odgovaraju, volan je predebeo (nije problem precnik volana, vec debljina, bas je onako bumbarast)
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

j***ga Bole kad vozis te diplomatsk automoble sa debelim volanom,ako i obezbedim meni litar litar a onom gospodinu iz Trstenika ladnu koka kolu za sajam namestaja .Videcu ti u sredu jel ovi slave danas i sutra u Tutinu.Ako ima dobijas do kraja nedele fco Bg.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Hvala puno.
Nije bas neki "bumbarski" auto. Manje vise, obican Ford Mondeo dizel iz 1998. Ono jeste da je u Ghia opremi (odatle kozni volan, i jos par sitnica).
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Volan dobro ocisti suvom krpom nikako razredjivacom ni acetonom ,zatim jednom u tankom sloju cetkicom za slikanje premazi volan pa posle sat jos jednom dok se osusi,cisto i drugi da znaju kako se radi nistakomplikovano.Na vodenoj je bazi razredjen jedan prema jedan .Ujutru stize posalji mi adresu na mail gde da ti posaljem sitijem .
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Saljem adresu.
Jel vec razredjen, ili ja treba da ga razredim 1:1 sa vodom?
Jos jednom hvala puno.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Lak stigao, namazan i prvi utisak je: fenomenalno!

Ih da mi je bio pre jedno dve godine kad je ovo pocelo da znacajnije propada.

Najpre, upotreba je stvarno luk i voda (narocito voda posto se cetkica opere obicnom vodom). Imam cak utisak da ima neki prijatan miris na limun dok se susi (malo mi je nos utrubio ovih dana od alergije, pa nisam bas siguran, al u svakom slucaju nema neprijatnog mirisa razredjivaca).

Drugo izgled mi se isto tako jako dopada. Nije onaj "sljasteci" visoki sjaj, vec neki polumat, u sustini bas onako kako koza prirodno izgleda.

Trece, i najvaznije, osecaj pod rukom je odlican. Gotovo isti kao da je u pitanju samo koza.

Mesta koja su propala su se "utegla" to jest lepo je to zatvorio, i ne linja se vise. Trebace na par mesta da se premaze jos jednom-dvaput (tu je zaista propalo), ali i sada je to daleeeeeko bolja prica nego sto je bila. Nema vise prljanja ruku ni "gadnog" osecaja vlazne koze. Potrosnja je zaista minimalna, ova bocica od 100ml bi verovatno bila dovoljna za jedno 10 volana.

Sve u svemu, fenomenalna stvar. Sto li ovoga nema u prodaji samo da mi je znati.

Jos jednom puno hvala.
Post Reply