Gde u Beogradu mogu da se vide uzorci farbanog/furniranog medijapana, lakiranog u polusjaj/visoki sjaj? Treba mi takva ploca za radni sto, ali ne bih uzimao na nevidjeno. Ako je zabranjeno reklamiranje, mozete da mi odgovorite na PP. Da nema neko fotografiju? Hvala!
Metabo pomerio topic u ovaj forum, bez promena sadržaja
Lakirani MDF, bukva/hrast/bez furnira
Kad neko odgovara na necijie pitanje, to onda nije reklama.
Po definiciji: reklama je kad tebi neko nesto nudi bez tvog pitanja.
Znaci kad ja postavim pitanje: jel ima neko da mi proda masinu za trt mrt... ili materijal za ovo.. i Pera, Laza, Djoka mi odgovore evo ja to imam nudim po toj i toj ceni sa tim i tim kvalitetom, evo slike... to nije reklama.
Moze i bez cene i bez slika i bez bilo kakvog detalja.
Poenta je u tome da li je neko trazio informaciju ili mu se ona natura.
Po definiciji: reklama je kad tebi neko nesto nudi bez tvog pitanja.
Znaci kad ja postavim pitanje: jel ima neko da mi proda masinu za trt mrt... ili materijal za ovo.. i Pera, Laza, Djoka mi odgovore evo ja to imam nudim po toj i toj ceni sa tim i tim kvalitetom, evo slike... to nije reklama.
Moze i bez cene i bez slika i bez bilo kakvog detalja.
Poenta je u tome da li je neko trazio informaciju ili mu se ona natura.
Hmm.. evo video sam uzorak farbanog i lakiranog MDF-a ali to nije ni nalik ploci onog radnog stola koji mi se dopao. Povrsina stola (isto farbani i lakirani MDF) je bas onako "mekana" i fina na dodir, vidi se zamuceni blagi odsjaj i ostaju otisci, dok ova ploca koju sam juce video deluje kao plastika, i gruba je pod prstima iako se sjaji. Ili je do laka ili do nekog postupka u zavrsnoj obradi. Moze li neko na osnovu ovog opisa da objasni u cemu je tacno razlika?
-
- Samostalni majstor
Predpostavljam da se radi o vrsti i kvalitetu nanesenog laka,Poliuretanski lak 50-60% sjaj-satine ima taj izgled sto vi napominjete,a druga verzija je verovatno odradjena nekim od nitro lakova,zavrsni mozda parket lak visokog sjaja,loseg proizvodjaca.I samo brusenje furnira igra veliku ulogu u zavrsnom izgledu kao i kvalitet furnira i nacina lepljenja furnira.Kad se lepo slozi furnir i obrusi i nanese dva sloja temeljnog poliuretanskog lak,i isto toliko zavrsnog dobije se taj izgled.
Najvise je do laka neznam kakav si sto gledao?Ako je sto ravnih linija onda je verovatno radjen u nekom tupom sjaju sa 10-20 %sjaja a u satenu ili se vise rade stolovi koji su u fazonu nekog stilskog namestaja saten sija sljasti vidi se tekstura mozes da se ogledas na njemu.Dok sjaj 10% na njemu se isto vidi tekstura ali kao sto sam prethodno rekao to je neki tup sjaj kako ga majstori nazivaju.Sa njim se u zadnje vreme uglavnom lakiraju stolovi koji su bajcovani u VENGE .
- JOVOVIC.COM
- Brzi dodavač alata