Ponovo radi bioskop :)
Ponovo radi bioskop :)
Nakon 15-tak dana uspelo nam je da oporavimo forum, "malo" ga unapredimo...
Problem je nastao zbog promena koje je isvrsio provajder kod koga je forum hostovan, sto je zahtevalo prelazak na novu verziju softvera.
Trebalo je izvrsiti gomilu konverzija, sa jedne verzije na drugu, trecu...
Neke stvari su morale "rucno" da se restauriraju, posto jednostanvno ne postoji odgovarajuci konvertor...
Nadamo se da nam je uspelo da sve "legne" gde treba
Naravno, kao i kod svakog ovako krupnog zahvata, moguci su neki problemi.
Ako se pojavi bilo sta, molimo vas da uputite pp meni, ili ukoliko ne mozete da se ulogujete kliknete na "Contact us" u donjem desnom uglu.
Za sada, forum je po defaultu na engleskom jeziku, dok se ne prilagode prevodi...
Postoji neka "poludovrsena" verzija srpskog, koju je izgleda neko prevodio googletom, pa je dosta izraza rogobatno. U toku je sredjivnje toga.
Slicno je i sa hrvatskom verzijom, s tim sto ona jos nije ni podignuta na forum (ako ima neko od clanova ko bi se prihvatio sredjivanja, neka mi se obrati na pp, iako ga savrseno razumem, ipak hrvatski ne koristim svakodnevno, pa nisam bas kompetentan)
Kada ovo bude odradjeno do kraja, bicete obavesteni.
Postoji jos gomilica toga sto cemo sredjivati i dodavati (sada ima mnogo vise mogucnosti), ali polako.. jedno po jedno...
Glavno je da forum opet funkcionise
Problem je nastao zbog promena koje je isvrsio provajder kod koga je forum hostovan, sto je zahtevalo prelazak na novu verziju softvera.
Trebalo je izvrsiti gomilu konverzija, sa jedne verzije na drugu, trecu...
Neke stvari su morale "rucno" da se restauriraju, posto jednostanvno ne postoji odgovarajuci konvertor...
Nadamo se da nam je uspelo da sve "legne" gde treba
Naravno, kao i kod svakog ovako krupnog zahvata, moguci su neki problemi.
Ako se pojavi bilo sta, molimo vas da uputite pp meni, ili ukoliko ne mozete da se ulogujete kliknete na "Contact us" u donjem desnom uglu.
Za sada, forum je po defaultu na engleskom jeziku, dok se ne prilagode prevodi...
Postoji neka "poludovrsena" verzija srpskog, koju je izgleda neko prevodio googletom, pa je dosta izraza rogobatno. U toku je sredjivnje toga.
Slicno je i sa hrvatskom verzijom, s tim sto ona jos nije ni podignuta na forum (ako ima neko od clanova ko bi se prihvatio sredjivanja, neka mi se obrati na pp, iako ga savrseno razumem, ipak hrvatski ne koristim svakodnevno, pa nisam bas kompetentan)
Kada ovo bude odradjeno do kraja, bicete obavesteni.
Postoji jos gomilica toga sto cemo sredjivati i dodavati (sada ima mnogo vise mogucnosti), ali polako.. jedno po jedno...
Glavno je da forum opet funkcionise
- maricaiivica
- Moderator
Re: Ponovo radi bioskop :)
Uraaaaa

Svaka cast, dosta bolje i preglednije je sve.
Ja trcao ulicom i vikao.. Gde je lova za sladoled?
Bravo ljudi i hvala za trud...
Prvo malo kristina, pa ce sad opet ton filmovi 

Odlicno izgleda
Odlicno izgleda, cestitam!!!
Vratite stari 

Jel može neko da mi kaže da li nakon ove reorganizacije sajta postoji mogućnost da se kao ranije vide poruke koje u poslate od poslednjeg logovanja i da kada se otvore teme jenim klikom (kao ranije nove poruke) otvori ona stranica te teme gde su bile nove poruke ali tačno na mestu gde počinju nove poruke jer može da se desi da u ponekim rtemama ima toliko poruka da budu na nekoliko strana te teme.
Nadam se da ste razumeli šta sam pitao i šta hteo da pitam.
Pozz
Nadam se da ste razumeli šta sam pitao i šta hteo da pitam.
Pozz
- maricaiivica
- Moderator
Da, u gornjem levom uglu imas onu ikonicu sa tri crtice. Kada kliknes na nju, biras opciju "Unread posts".
Tada ce ti izlistati teme sa postovima koje nisi procitao.
Klikom na "krug" ispred naziva teme ce ti se otvoriti tema tacno tamo gde si stao sa citanjem.
Nadam se da sam bio jasan
Tada ce ti izlistati teme sa postovima koje nisi procitao.
Klikom na "krug" ispred naziva teme ce ti se otvoriti tema tacno tamo gde si stao sa citanjem.
Nadam se da sam bio jasan
search.php?search_id=newposts
Meni je ovo link u bukmarku koji otvara spisak samo novih poruka od poslednjeg logovanja.
A ispred poruke klikneš na "oblak" ako hoćeš prvu nepročitanu u toj temi.
Jedino malo buni kad ako se izloguješ pa posle pola sata ponovo odeš na sajt na "nove poruke" budu opet iste koje sam posetio pre pola sata. Kao da pod "nove" podrazumeva sve nove iz zadnjih 12 sati ili da ti vreme zadnje posete ustvari ne računa posete iz tekućeg dana.
Meni je ovo link u bukmarku koji otvara spisak samo novih poruka od poslednjeg logovanja.
A ispred poruke klikneš na "oblak" ako hoćeš prvu nepročitanu u toj temi.
Jedino malo buni kad ako se izloguješ pa posle pola sata ponovo odeš na sajt na "nove poruke" budu opet iste koje sam posetio pre pola sata. Kao da pod "nove" podrazumeva sve nove iz zadnjih 12 sati ili da ti vreme zadnje posete ustvari ne računa posete iz tekućeg dana.