Zanimljivi linkovi ka youtube video fajlovima

Ovde možete postavljati linkove ka interesantnim mestima na net-u
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Mi Europljani sveukupno smatramo Amere "glupim" zadrtim ljudima ALI mislim da je dosta u nama problem.

Moje mišljenje oliti bolje reći moja filozofija,kad vidte ljepu ženu djevojku curu kako god i kad se ona po svom guštu našminka i sredi mi muški u većini slučajeva komentiramo "vidi je al se nakitala ili nakiđurila bez veze" jer je sama po sebi prirodno ljepa.

ALI kad je u pitanju prirodna ljepota drveta i svi oni čvorići raspukline itd. onda "to ćemo izbaciti i odavde ćemo izvući ovaj ljepi komad a ono zna se u ogrjev".

Mislim da JAKO grješimo,s jedne strane razumijem veće stolarske obrte koji rade za nekog drugog pa radi po uvjetu kupca naručitelja ALI sam mišljenja da bi trebali pod obavezno imati jedan takav primjerak namještaja di se vide sve one Bogom dane ljepote drveta pa onda ko voli nek izvoli mada sam mišljenja da bi ljudi naručivali i takve komade.
Čovijek sniva a Bog realizira!
Vinkl
Majstor početnik

Post by Vinkl »

Mislim da to ide individualno, od pojedinca a da nije bas geografski definisano. Doduse, neke sveopuste kulture stanovanja (i delimicno tradicija nasledjivanja) mozda imaju donekle uticaja u svemu tome.

U Evropi, mislim da tu "dominiraju" Francuzi.

Redak je kupac koji zna da je cvor, pukotina ili bilo koja druga "sara" u drvetu posledica njegovog primarnog zivota u prirodi. Pecat njegovog odnosa i "borbe" sa okruzenjem u kojem je raslo i stasavalo. Svaka takva anomalija je svojevrstan unikat jednak otiscima prstiju kod ljudi. Priroda je to napravila tako i samo tad u svom ukupnom ciklusu kompletnog zivota citave ove planete.... al, to je sad vise "filozofija" nego sto u modernom svetu ima smilsla.

Takve stvari se ne mogu masovno proizvoditi a pogotovu ne jeftino (cak ni u Kini) pa da masovna idustrija (i sve sto je prati) "nametne" novi trend pa da raja masovno krece da unosi u svoje prostore.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ovo stvarno jako lepo izgleda, ali da malo spustimo stvari na zemlju :)

Mislim da nije samo neznanje u pitanju, vec i prakticnost, odnosno prethodno iskustvo.

Lepo je kad ovakav astal stoji u sobi, i povremeno se neko osloni na njega kako bi popio svoj 375 godina star konjak ili viskic, al me bas interesuje kako se ciste ove pukotine nakon sto na tom stolu doruckuje dvogodisnjak :)

Kada ste zadnji put videli dnevnu sobu koja izgleda kao ona u casopisu? Namestaj, i to prilicno malo namestaja, poneki ukras, par nemarno nabacanih knjiga, slika na zidu i cvetni detalj. Mislim da sam to video jednom ili dva puta u zivotu. Realno, na podu su igracke, duz zida regalcina u kojoj drzimo gace i carape, kosulje, drangulije... uz drugi zid trosed na izvlacenje posto nemamo posebne spavace sobe za sve clanove domacinstva...
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

mbole wrote:Ovo stvarno jako lepo izgleda, ali da malo spustimo stvari na zemlju :)

Mislim da nije samo neznanje u pitanju, vec i prakticnost, odnosno prethodno iskustvo.

Lepo je kad ovakav astal stoji u sobi, i povremeno se neko osloni na njega kako bi popio svoj 375 godina star konjak ili viskic, al me bas interesuje kako se ciste ove pukotine nakon sto na tom stolu doruckuje dvogodisnjak :)

Kada ste zadnji put videli dnevnu sobu koja izgleda kao ona u casopisu? Namestaj, i to prilicno malo namestaja, poneki ukras, par nemarno nabacanih knjiga, slika na zidu i cvetni detalj. Mislim da sam to video jednom ili dva puta u zivotu. Realno, na podu su igracke, duz zida regalcina u kojoj drzimo gace i carape, kosulje, drangulije... uz drugi zid trosed na izvlacenje posto nemamo posebne spavace sobe za sve clanove domacinstva...
:prsgore:
Last edited by pajja on 13 Mar 2013 14:38, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Neka mi neko objasni kako ova cigla na 4:58 ne padne ??? :forvonad: :o

http://youtu.be/YC1EQwvlFS0?t=4m58s

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YC1EQwvlFS0[/youtube]
ropee
Vrhunski majstor

Post by ropee »

Eeee Bole , da čudno , a poslije je još čudnije , poslije 6:20 uffff . Ili ima neku opaku smjesu ili to nije baš tako kako se prikazuje ::neznam::
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.

http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Ma nema sanse :) meni bi pala na glavu......izgleda da je smesa u pitanju.
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

a gde je to - u zemunu !!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ne moze da padne jer je cigla suva a malter produzeni(cement) i dovoljno je imalo oslonca da uvati jer cigla povuce vlagu momentalno iz maltera.

vidis da je samo bubne i ne cuka po njoj jer bi "odsela" ;)

ovo je samo dugogodisnja rutina :prs:

a da je zaj**ano jeste :P
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

pajja wrote:a gde je to - u zemunu !!!
Negde u spaniji koliko mogu da zakljucim.
Evo ga jos jedan:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DxRbrKI77o0[/youtube]

A evo im ga sajt firme: http://www.escalerasdeboveda.es/
cvrle
Samostalni majstor

Post by cvrle »

Ma svaka im cast,,,,,drzim se ja drveta :)
pajja
Vrhunski majstor

Post by pajja »

pa ova "cigla" je suplja kao blok i nema 3.5 kg kao nasa
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

cela poenta je u tome da su cigle suve i da ju uvek lepi na 2 oslonca :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
zvecanac
Majstor majstora

Post by zvecanac »

I ovo ce da prodje.
(kada ti je lepo kao opomena ,kada ti je tesko kao uteha).
Strug i moja masta mogu da naprave svasta...
nickme
Precizni šegrt

Post by nickme »

odakle mu samo onoliko dleto :)

http://www.youtube.com/watch?v=WOUoOqz-bSo
Post Reply