Old money stil u enterijeru

Ovde možete postavljati linkove ka interesantnim mestima na net-u
Post Reply
Merilynka70
Dodavač alata

Old money stil u enterijeru

Post by Merilynka70 »

Pozdrav svima, zanima me da li je i kod nas popularan stil Old Money ili ti Quiet Luxury Interior? https://www.daibau.sk/clanok/1839/styl_ ... ichy_luxus
crvenkapica_011
Dodavač alata

Re: Old money stil u enterijeru

Post by crvenkapica_011 »

Joj, ovo je baš lepo. :)
Nisam čula za taj stil, ali mi se sviđa. Posebno mi se sviđa ova poslednja slika sa kaminom oblepljenim štanglicama "kamena struganika". Ima takvog i kod nas u Mionici. Baš ću da istražim malo ovu temu. Hvala :)
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Glupost. Ne postoji old money stil u enterijeru, vec je to savremen izraz kad novinar ne poznaje materiju a hteo bi da se pravi vazan.
drBouz
Majstor

Post by drBouz »

Pa, u vizuelnom smislu - postoje neke zakonitosti / patterni na koje nas vizuelni aparat (a to je oci plus mozak/svest -koji su recimo razlicito oblikovani u razlicitim delovima planete/razlicitim kulturama recimo) ipak reaguju isto/slicno. Mislim, i ostala cula.
Jedna stvar su oblici i njihove kombinacije - pa nam je nesto skladno, i svako ko vidi tu i tamo kaze/pomisli "simpaticno" ili vec neki pozitivan odziv na culnu informaciju. Druga stvar su boje, i opet njihove kombinacije.
Sto se tice namestaja konkretno, pa ovaj u koji mi smestamo svoje guze i tjelasca gipka - opet, postoje neke fizicke zakonitosti ljudskog organizma. Da tako kazem, namestaj koji se koristi u tom smislu treba da isprati i neke ergo-zahteve. -Kapiram da se svako od nas susreo sa vizuelno prihvatljivim dizajnom tipa stolica, fotelja itd - al' kad sednes u to - skontas da te posle 15min. "sve boli"
I sad, u smislu tih parametara, prilicno sigurno - u svakoj epohi u smislu dizajna, verovatno je bilo napravljeno i nesto sto je ok. po svim parametrima, pa se ponesto iz nekih prethodnih vremena tu i tamo okej uklopi i u danasnje neke trendove, materijale i tako dalje.
*meni je recimo Gerit Rietvildova (ili kako se vec coveku pise ime) "red and blue chair" prilicno vrhunska u vizuelnom i prakticnom smislu. Eventualno male korekcije dela / naslona za ruke.
No dobro, sa ukidanjem jasnih blokova i globalnim trendom zamajavanja i zaglupljivanja stanovnistva, i neke stare klasifikacije ce vrlo moguce jednog dana biti ukinute/zaboravljene (jer - kako prosecni zombirani stanovnik planete sad da nauci/skonta sta je to stil, pravac u umetnosti, i tako dalje - i kako to njemu uopste da bude zanimljivo?). -i onda cemo verovatno jednog dana imati i bukvalno standard da kad neko stavi fotelju iz prababine kuce sa tavana pored bora/siemens elektricnog kamina i sporetica koji ushmrkava sam one pare :) to, kao ovaj clanak iznad proglasimo za "old money stil" ili vec nesto tako - vrlo povrsno, bez zadubljivanja u, i razumevanja date tematike. Dakle povrsnost na svim nivoima, dok globalno drustvo lagano tone u orvelijansku tiraniju.
Pa sad, videcemo gde cemo stici vec. -mislim mi matoriji fala bogu necemo stici da vidimo, al' ovi bas mali-mali danasnji stanovnici mozda da.
Post Reply