Poručujem kuhinju

Imate posao za stolara? Dajte vaše ideje, a stolari će vam reći da li se to može izvesti, i kako.
Post Reply
Biljana Valjevo
Dodavač alata

Poručujem kuhinju

Post by Biljana Valjevo »

Dragi stolari,

Planiram da u toku leta- u junu, julu- promenim postojeću kuhinju koja bi se pravila po meri . U dužnim metrima, to je 3m na jednom zidu i još 2 puta po 60 cm na drugom –susednom zidu, međusobno odvojeno vratima. Ništa ne treba da bude besno ni glamurozno, nego funkcionalno i jednostavno.

Od obaveznih delova, u tu pravljenu kuhinju treba da stane dvostruka sudopera , ugradna rerna i staklokeramička ploča. U mrtvom uglu u donjem ugaonom elementu bih volela da imam onu dvodelnu FGV policu koja se izvlači napolje otvaranjem vrata, a ugradila bih još i neke FGV dublje žičane fioke i police. Gornji kuhinjski elementi ne treba da budu oni visoki, nego klasični , a na onom bočnom zidu (2 puta po 60 cm) bi mogli neki delovi da imaju staklo na vratima i neke otvorene police. Korpusi od univera a frontovi od mediapana ( nikakav visoki sjaj ). Kuhinja mora u sklopu ovih radova da pretrpi neke promene u građevinskom smislu, - električna i vodovodna instalacije i keramika na zidu, tako da ne postoje tehnička ograničenja i prilagođavanja postojećoj instalaciji, već se ti građeviski radovi prilagođavaju budućem kuhinjskom nameštaju.

Nemam nikakvu svoju skicu rasporeda elemenata, a i mrzi me da otkrivam toplu vodu u oblasti gde nemam predhodno iskustvo.

Baš sam se potrudila da iščitam po netu majstorske komentare tipa- kako se šta ugrađuje, vrste šarki, kako su spojeni delovi... i vidim da ne umem kao poručilac ni da postavim neki pošten tehnički zahtev, jer ne znam tehnologiju; a šteta da ta kuhinja koja će da me košta lepo ne bude maksimalno funkcionalna i pristojno tehnički rešena.

Uz to, kuhinja se postavlja u Valjevu, a sve bolje prodavnice pločastih materijala i dodatne opreme tipa okova, klizača, žičanih korpi su u Beogradu. To bi značilo, ako je neko zainteresovan za pravljene i montažu ove moje kuhinje, mora da računa na predhodni (sa ukalkulianim turističkim delom!) dolazak u Va da snimi prostor i ponudi rešenje, a zatim i da nekako dovuče sve to napravljeno ovde... Uz to, sama nabavka i plaćanje materijala verovatno podrazumevaju da ja dođem tamo i proturam kartice na sve strane...

Po komentarima koje razmenjujete, nekako unapred očekujem da to bude korektna i neposredna saradnja , a svakako računam na pomoć i savete: pre svega u tehničkim rešenjima do kojih ste dolazili kroz praksu, a i u nabavkama potrebnog materijala po najpovoljnijim uslovima.

Volela bih da o svemu imamo detaljan i precizan dogovor unapred, a da konkretno izvođenje radova prođe što brže i efikasnije.
Po svim navedenim uslovima, verovatno postoje modeli za izračunavanje okvirne cene za ovaj posao? Ima li jeftinijih rešenja od FGV? Ako nema, da li predlažete još neki njihov proizvod koji ja nisam pomenula, a praktičan je. Još neke sugestije oko frontova?
Pa eto- ako je neko zainteresovan da uzme ovaj posao, neka mi se javi.
Pozdrav!
nebicker2000
Zarezivač olovaka

Post by nebicker2000 »

Da li je ova porudzbina i dalje aktuelna?
Post Reply